Rashladne centrale ili multikompresorski setovi najčešće se sastoje od više kompresora povezanih u paralelni rad. Opremljeni su usisnim kolektorima i sustavom za povrat ulja u kompresore te potrebnom elektronikom za rad uređaja. Rashladne centrale su privlačni uređaji zbog neugrađenih kondenzatora i isparivača. Takva izvedba omogućava ugradnju rashladnih centrala na mjesta koja ne zauzimaju koristan prostor, a na centralu je moguće spojiti više isparivača koji se nalaze u zasebnim prostorijama.

Rashladne centrale pokrivaju široki raspon rashladnog učina. Veliki broj mogućnosti izvedbe ovih uređaja čine ih primamljivim za komercijalno hlađenje.

Rashladne centrale mogu biti napravljene bez regulacije kapaciteta (on/off rad) te s regulacijom kapaciteta. Za stupnjevitu regulaciju kapaciteta ugrađuju se regulacijski ventili na kompresorske glave te ugrađena elektronika određuje način rada uređaja. Za precizniju regulaciju kapaciteta ugrađuje se frekvencijski pretvarač.

Za lakše pokretanje uređaja mogu se ugraditi ventili za rasterećeni start koji ne samo da olakšavaju pokretanje kompresora, nego i znatno umanjuju struju pokretanja kompresora čime se manje tereti električna mreža.